Rubí es manifesta contra les retallades

Un miler de rubinencs i rubinenques es van manifestar el divendres responent a la crida de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics i la Plataforma d’Associacions Veïnals de Rubí. La protesta, festiva i reivindicativa, va recórrer el centre de la ciutat cridant lemes contra les polítiques de retallades socials preses pels governs de la Generalitat i de l’Estat, i en defensa de  l’estat del benestar.

La manifestació, que es va iniciar a les 18.30 h a la pl. de la Nova Estació, va ser seguida per un miler de persones, segons organitzadors i Policia Local. La Plataforma en Defensa dels Serveis Púbics s’ha mostrat satisfeta de la resposta aconseguida, especialment en una tarda que amenaçava pluja. De fet, va caler obrir els paraigües en més d’una ocasió durant el tancament de l’acció, amb la lectura de manifestos a la pl. Doctor Guardiet.

Les samarretes grogues que utilitzen els docents per denunciar les retallades en l’àmbit educatiu van ser molt visibles durant tot el recorregut i les consignes en favor de l’ensenyament i la sanitat públiques, una constant. La marxa ha comptat amb la participació d’altres col·lectius de la ciutat com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), la d’Afectats per la Banca, l’Assemblea pels Drets Sociolaborals o el Moviment de Mestres, així com professionals dels àmbits afectats i representants dels partits d’esquerres de la ciutat. També ha destacat la participació de famílies senceres i de persones d’edats molt dispars, fet que evidencia que la situació actual desperta la preocupació entre diferents sectors de la societat rubinenca.

Després de recórrer el centre, la marxa s’ha aturat a la plaça del Doctor Guardiet, on s’han llegit els manifestos. Els encarregats dels parlaments han estat Joaquim Òdena (Plataforma Associació de veïns), Enric Laserna (alumne de l’IES La Serreta i membre del Consell dels Infants), Montse Flores (mestre de l’lES Duc de Montblanc), Francisco Serrano (com a usuari de la sanitat pública), Assun Reyes (metgessa del CAP Anton de Borja) i Jaume Parras (portaveu de la Plataforma en defensa dels serveis públics).

GRÀCIES A TOTES I TOTS ELS QUE HI VAU PARTICIPAR, PER FER-HO POSSIBLE.

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari